OM LIDT BLIVER ALTING GODT...

OM LIDT BLIVER ALTING GODT ... 

Tror du på, at alting bliver godt så snart du liige når rundt om næste hjørne… ?

Når vaccinen mod Corona’en er fundet, når du har tabt dig 5 kg. , når du endelig har råd til at købe den fede bil, når chefen omsider ser dig… når du får forfremmelsen....Så får du det fantastiske liv !!

Den dårlige nyhed er desværre, at det er ikke nødvendigvis sådan det hænger sammen…

Vi mennesker måler og vejer os op mod andre mennesker… ”Han er en bedre leder end mig”… ”Hun er smukkere end mig”… ”Hans bil har flere hestekræfter end min”… ”Hun har det fede job”… ”Han er den perfekte far ”… ”Hun er den dygtige kollega”… osv. osv…. 

Der er flere vigtige aspekter i det. For det første kravler vi ind i hamsterhjulet, hvor vi konstant løber efter at få opfyldt vores ønsker og mål (eller er det mon vores egne ?).

Hvis vi ikke når i mål, banker vi os selv i hovedet og dermed er vi i fuld gang med at tappe af vore livsvigtige ressourcer – og af vort selvværd….

Og skulle vi nå i mål, ja, så sker der såmænd ofte det, at vi straks begynder at sætte nye mål, så vi kan blive liiige lidt mere "lykkelige". Vi når end ikke at fejre vore sejre, de er allerede glemt, for nu hopper vi tilbage på hjulet igen….

Og så begynder ræset forfra….

Vi mennesker har et stort behov for at blive accepteret af flokken. Vi tror vi skal leve op til en masse idealer, for at få accepten, og vi kan føle os succesfulde...Den perfekte forældre, den perfekte partner, den perfekte leder den perfekte medarbejder, den perfekte ven....

Men sandheden er, at det pres vi lægger på os selv er den direkte vej til et liv, hvor overskud og glæde skiftes ud med en konstant følelse af utilfredshed og mindre værd. Vi dræner os selv for vore gode ressourcer og pludselig kan vi ikke rigtig mærke os selv længere.

Vi kan få sværere og sværere ved at se, hvad vi egentlig er gode til. Vi kan ikke mærke den store glæde længere, men heller ikke rigtigt smerten… Vi føler os måske mere  kolde overfor dem vi elsker. Vi får dårlig samvittighed. Vi skyder skylden på andre. Vi banker os selv i hovedet, og pludselig ved vi ikke, hvad vi i virkeligheden har lyst til ?

Er dit job det rigtige for dig ? Er din partner den rigtige ? Du ved det faktisk ikke, for det eneste du har travlt med er at løbe rundt i dit hamsterhjul mod nye mål…

Det, der sker er, at du forsøger at blive ”fyldt op ude fra” men facts er – at det er, som at forsøge at fylde benzin på en bil med hul i tanken – det kan IKKE lade sig gøre! Den eneste der kan fylde dig op er DIG!

Men hvordan gør man så det? Hvordan bryder man ud af det onde hamsterhjul ?

Svaret er simpelt, om end vejen dertil kan virke uoverskuelig: 

Du gør noget andet end du plejer!

Det kræver som oftest et puf i din gode retning – og det puf vil jeg rigtig gerne give dig.

Vi mødes til en første samtale i mit hyggelige anneks i hjertet af Århus eller Online. Vi får en snak om hvem du er, og hvad du ønsker at få sparring omkring. Og du får en oplevelse af hvordan det er at blive coachet af mig. Denne første samtale koster ikke noget – det vigtige er nemlig at vi mødes og afstemmer kemien.

Jeg glæder mig rigtig meget til at møde dig.


Ældre opslag Nyere opslag